Szentgotthárdi Hadiösvény

A Szentgotthárdi Hadiösvény interaktív történelmi-felfedező játékot a fejlesztő, PIERROT mutatta be az érdeklődőknek 2015. július 30-án. 

 

A interaktív játék a Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeumban
(Szentgotthárd, Hunyadi út 6.) kezdhető el és folytatható ott helyben vagy bárhol,
a programhoz tartozó interaktív oldalon:
1664.kalandesjatek.hu

 

Az 1664. évi szentgotthárdi csata 350. évfordulóján mutatták be azt az egyedi fejlesztésű digitális terepasztalt, amely látványos, interaktív módon mutatja be az eseményt a helyi Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeumban.

A terepasztal a küzdelem korabeli helyszínét modellezi egy domborzati maketten, egy multimédiás vezérlő szoftver segítségével pedig magunk irányíthatjuk a vizuális bemutatót. Az egyes események bemutatása során a terepasztalra vetítve jelennek meg az egyes csapatmozgások, látványosan, hang- és fényeffektusokkal kiegészítve. A kijelzőn eközben további képek jelennek meg az ütközetben résztvevő személyekről, korabeli fegyverekről és térképvázlatokról, a csata mai helyszíneiről. A küzdelem eseményeit szemléltető animáció mellett további menüpontokat is választhat a látogató.
Kvízkérdés-blokk is tartozik a terepasztalon választható lehetőségekhez, illetve a Tudástár elnevezésű menüből tájékozódhatnak az érdeklődők a csatával kapcsolatos fogalmakról, személyekről, helyekről és kronológiáról.
A terepasztal negyedik funkciójaként a helyi költő és helytörténeti kutató, Csuk Ferenc szentgotthárdi csatáról szóló versének hangos-könyvét választhatják az érdeklődök.

A digitális terepasztal 2015. évben egy, a szentgotthárdi csatához kötődő, szintén egyedi fejlesztésű HADIÖSVÉNY programmal bővült. Keretében az érdeklődők személyesen csöppenhetnek bele az 1664. évi eseményekbe egy olyan interaktív film segítségével, amelyben ők, mint aktív szereplők vesznek részt. Az ügyesebbek számára a játék végére a csata helyszínein található jelekből egy titokzatos történet rajzolódik ki. Ami még különlegessé teszi ezt az időutazást, az a Görög László színművész közreműködésével készített film, amely keretét adja ennek a lebilincselő történelmi kalandnak. A program megvalósítója PIERROT, aki nemcsak zenészként, de játékfejlesztőként is nem egyszer bizonyított már.

A „Hadisövény” program térítésmentesen kipróbálható a Pável Ágoston Helytörténeti Múzeumban

Elérhetőségek:

Nyitva tartás:

  • kedd - szombat: 10:00 - 15:00
  • bejelentkezésre más időpontban is

Belépőjegy:

  • felnőtt: 1500 Ft
  • diák / nyugdíjas: 800 Ft
  • A belépőjegyek kedvezményt biztosítanak a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházba, illetve a St. Gotthárd Spa &Wellness fürdőbe.

A letölthető, rövid ismertetőért kattintson a képre!

A Hadisövény program megvalósítása az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013 Leader térségek közötti együttműködések támogatása keretében történt.